Historia

Fruängens IF bildades 1960 av dåtidens idrottsentusiaster. Några som alltid kommer att vara förknippade med föreningen är naturligtvis klubbens grundare och första ordförande Bengt Oscarsson. Åke Sik, Göran Berg, Sture Eifrém, Sigge Holmberg och Sture Sjöblom tillhör också dem som fanns med i början.

Så småningom kom även Lennart och Gun Riddervall.

Från början var det nog tänkt att föreningen skulle bli en kvartersklubb med lokala värvningar runt Doktor Widerströmsgata men snart var hela Fruängen engagerad.

Hockey, fotboll, bandy, basket och brottning har varit några av aktiviteterna och under åren har vi faktiskt "fostrat" en och annan profil: En svensk mästare, två världsmästare, en olympisk bronsmedaljör, tre allsvenska fotbollsspelare, ett fotbolls proffs i Bayern Mûnchen och en välkänd "POP" artist....

Har du gamla bilder, som du vill dela med dig utav??

kansli@fruangensif.se